Gör kladdkakan lite julig!

Kladdkaka/Chokladkaka är något som funkar i de flesta lägen. Jag tycker det kan vara smidigt att ha en kladdkaka i frysen och ta upp när jag får gäster så det inte blir massor att göra samma dag. Nu i jultider är det roligt att göra saker juliga som inte är det och kladdkakan är inget undantag i min värld. Gör juliga mönster (ex gran eller stjärna) på kladdkakan med florsocker och blanda saffran i grädden du har till och vips så har kakan blivit julig! Grädden blir gulare ju längre saffranet är i. Här kommer även receptet på min favorit chokladkaka:

Margaretas chokladkaka/tårta:
2ägg
2dl socker
150g smör
150g mörk choklad
1-2 tsk snabbkaffe löst i 1 msk hett vatten
½tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
75g (drygt 1dl) hackade nötter

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält under tiden smöret på svag värme. ta bort kastrullen från värmen när smöret smält. Lägg i chokladbitar i smöret och smält på eftervärmen. Blanda ner choklad-smör-blandningen i äggsmeten. Tillsätt kaffe, vaniljsocker och sist mjölet med de hackade nätterna. Häll smeten i en bröad form med löstagbarakanter. Grädda i ca30min tills kakan spricker på ytan (kakan ska ej vara helt igenombakt).

Foto: AnnaJanson

Kommentarer

Fridolin sa…
Åh, detta inlägg fick mig att tänka på ett kladdkaksrecept jag har som onekligen känns juligt. Det ska vara apelsinskal, kryddnejlika och lite kaffe i smeten.

Populära inlägg