Julköttbullar
Hittade ett juligt köttbullsrecept i tidningen Lantliv förra året. De är kryddade med kryddpeppar, kryddnejlika, kanel och smakar gott och härligt juligt. Har i veckan som gått gjort en stor sats med dess köttbullar för kommande julbord (nästa helg blir det julbord för familjen).
Foto: AnnaJanson
Julkryddiga köttbullar
2-3 medelstora kalla potatisar
1 Gul lök
500g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm kryddpeppar
1 krm kryddnejlika
1 krm mald kanel
1½ dl mjölk
Smör till stekning
Riv den kalla potatisen fint på rivjärnet. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, kryddor och mjölk. Jag brukar ofta göra köttbullarna i ugnen och sedan frysa dem. Går snabbt och lätt då man ej behöver steka dem i stekpannan just då, vilket kan ta en del tid. Sedan vid servering stekar jag dem för att få lite fin färg.
Kommentarer
Kram
/Johanna