söndag 23 november 2008

Julköttbullar

Hittade ett juligt köttbullsrecept i tidningen Lantliv förra året. De är kryddade med kryddpeppar, kryddnejlika, kanel och smakar gott och härligt juligt. Har i veckan som gått gjort en stor sats med dess köttbullar för kommande julbord (nästa helg blir det julbord för familjen).

Foto: AnnaJanson

Julkryddiga köttbullar

2-3 medelstora kalla potatisar

1 Gul lök

500g nötfärs (går lika bra med blandfärs)

1 ägg

1½ tsk salt

2 krm kryddpeppar

1 krm kryddnejlika

1 krm mald kanel

1½ dl mjölk

Smör till stekning

Riv den kalla potatisen fint på rivjärnet. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, kryddor och mjölk. Jag brukar ofta göra köttbullarna i ugnen och sedan frysa dem. Går snabbt och lätt då man ej behöver steka dem i stekpannan just då, vilket kan ta en del tid. Sedan vid servering stekar jag dem för att få lite fin färg.

1 kommentar:

Johanna.B sa...

Låter riktigt smarrigt!

Kram
/Johanna

Pärla julsaker

Min sjuåring pärlar för glatta livet på fritids och det verkar ha smittat av sig på hela gruppen. Kul tycker jag och det verkar som att juli...