Fortsätt till huvudinnehåll

Snart snart snart.....

Efter att förra årets december kantats av maginfluensa, säsongsinfluensa och ryggont i familjen satsar jag för fullt att vi denna julen ska ta igen va vi missade förra. Det har god potiential att bli så har jag börjat upptäcka. Jag har nyligen upptäckt att Jul på Skansen öppnar en vecka tidigare än jag trodde och sammanfaller då med ett planerat besök i huvudstaden. Skansens julmarknad har varit en julmarknad jag velat besöka länge. För snart fem år sedan hade vi en julbloggsträff där då vi fick följa med runt på skansen och förberedelser innan julmarknaden öppnade dan efter. Det verkade så genuint, traditionellt och okommersiellt, något som lockar mig. En annan sak är att barnens luciatåg med deras kör inte sammanfaller med min lokala favoritjulmarknad några hundra meter bort från där jag bor. Hurra för det! Sen hoppas jag på lite långledigt i juldagarna, vilket jag ser fram emot ihop med familjen. Bara vara utan massa måsten, ja så gått det går med tre vilda barn. Ja som ni märker, potentialen finns där för en helt underbar december och fram tills dess ska det jobbas upp lite härlig julstämning så att vi myser oss igenom hela december. Eller vad säger ni?

Jag har redan börjat hitta inspiration för julen både när det gäller julpyssel, inredning, julklappstips, paketinslagning, bak och matlagning och gärna då med en lite miljövänliga drag.  Jag hoppas bara tiden finns i höst att dela med mig om allt som rör sig huvudet gällande julen mellan jobb och förskeolelämningar och umgänge med familj och vänner och att mitt tålamod överlever en långsam dator. Hoppas du hänger på i min uppladdning i år med! Tillsammans skapar vi stämningen som varar ända fram till påska!

Foto: Annajanson
Ps. Jo det har redan inhandlats lite julte. Blir lätt så när man en regning sommarkväll sitter och slösurfar jul och hamnar hos trevliga teadventskalendern.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…