torsdag 22 december 2016

Saffranspannacotta

Lovade recept på saffranspannacottan som visades på instagram för en vecka sedan. Lite influensa hamnade iväg för att komma med här tidigare, men nu så. Kanske har du inte fixat färdigt menyn för helgens kalas och då kan jag varmt rekommendera saffranpannacotta! Jag gjorde både en variant med gelantinblad och en med multisocker (för vegetarianer). Båda upplevde jag lika goda, ev höll den med gelantinbladet konsistensen lite bättre dagen efter om det var något som skiljde. Jag har även lagt lite extra saffran i då jag gillar saffran mycket =).


 Saffranspannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker 
  1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  4. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med ex lingon, hallon eller passionsfrukt.
 Jag gjorde dubbelsats som räckte till ca 12-13 små (de minsta 4månaders) barnmatsburkar.

Foto: AnnaJanson

Saffranspannacotta - vegetarisk

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1 kuvert saffran
  • 1 knivsudd salt
  • 2 msk färska lingon
  1. Koka upp grädde, socker, saffran och salt. Låt puttra max en minut.
  2. Fördela i portionsglas eller skålar. Ställ kallt.
  3. Toppa med ex. lingon, hallon eller passionsfrukt.
Här gjorde jag en halv sats som räckte till 4 små glasburkar, storleksmässigt den på bilden.

3 kommentarer:

Martin sa...

Hej

Jättefina bilder du har på sidan.
GOD JUL från julrimmet.se

Johanna sa...

God Jul!

Maries strålande jul sa...

Önskar dig ett fint slut på 2016 och ett Gott Nytt År 2017 med glädje, lycka och nya utmaningar.

Glöggnyheterna duggar tätt denna veckan

Igår släppte Blossa vad Blossa17 smakar och även Saturnus avslöjade sina nyheter. Idag läste jag om Dufvenkrooks glöggnyhet. En av dem är ja...