Lovade recept på saffranspannacottan som visades på instagram för en vecka sedan. Lite influensa hamnade iväg för att komma med här tidigare, men nu så. Kanske har du inte fixat färdigt menyn för helgens kalas och då kan jag varmt rekommendera saffranpannacotta! Jag gjorde både en variant med gelantinblad och en med multisocker (för vegetarianer). Båda upplevde jag lika goda, ev höll den med gelantinbladet konsistensen lite bättre dagen efter om det var något som skiljde. Jag har även lagt lite extra saffran i då jag gillar saffran mycket =).
Saffranspannacotta
-
2
gelatinblad
-
5
dl vispgrädde
-
1
paket saffran (à 1/2 g)
-
1/2
dl socker
-
1
tsk vaniljsocker
- Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
- Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
- Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
- Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med ex lingon, hallon eller passionsfrukt.
Jag gjorde dubbelsats som räckte till ca 12-13 små (de minsta 4månaders) barnmatsburkar.
|
Foto: AnnaJanson |
Saffranspannacotta - vegetarisk
- 5 dl
vispgrädde
- 1 dl
gelésocker multi
- 1
kuvert saffran
- 1
knivsudd salt
- 2 msk
färska lingon
- Koka upp grädde, socker, saffran och salt. Låt puttra max en minut.
- Fördela i portionsglas eller skålar. Ställ kallt.
- Toppa med ex. lingon, hallon eller passionsfrukt.
Här gjorde jag en halv sats som räckte till 4 små glasburkar, storleksmässigt den på bilden.
Kommentarer
Jättefina bilder du har på sidan.
GOD JUL från julrimmet.se