Den här glöggen vill jag testa!

Det har kommit en glögg som jag är mycket nyfiken och ett nytt koncept som jag ser fram emot framöver. Blossa har kommit med en ny glögg: Blåbär Ingefära och ett nytt koncept i år - årliga alkoholfria Limited Editions, smaksatta med nordiska frukter och bär och/eller klassiska julsmaker med en extra krydda. Kan man annat än älska detta? Eller iallafall jag. Då jag inte är så förtjust i alkoholglögger har jag saknat det som finns runt Blossa årgångsglögg. Deras andra smaksatta glögger och även andra glöggföretag har inte riktigt nått dit, men kanske är detta något att "konkurera" mot Blossas vanlig årgångsglögg? Får hoppas att den fortsättningsvis ska vara ekologisk. Att de dessutom ska vara bäriga, fruktiga eller juligasmaker låter lovande då de ofta är de bästa.

Tillbaka till åretsglögg som är med smak av Blåbär och Ingefära. I år har vi inspirerats av den svenska skogen: smaken är blåbär och flaskan är en hyllning till en av våra äldsta hantverksformer: träkonsten. Glöggen har en tydlig blåbärskaraktär i fin balans med de traditionella glöggkryddorna. Den pigga ingefäran bjuder på en diskret hetta i eftersmaken. En intressant sak med glöggen är att de inte verkar marknadsföra den mycket ännu. Var nyligen inne på Blossas / folkofolks hemsida men hittade inget. Hittade information om den nyligen på julbloggen Helens Underbara jul. Får mig att fundera på strategin runt marknadsföreningen. Varför marknadsfördes den inte ihop med Blossa16, och varför dyket den upp några veckor senare och då ganska tyst egentligen. Ja mycket kan man funder på, men en sak är säkert. Den här glöggen vill jag pröva, gäller bara att hitta den först då den endast kommer finnas i utvalda livsmedelsbutiker och hittar ingen info om när den kommer upp i affärerna.

Kommentarer

Jag såg EN flaska på Ica i Habo och snodde den direkt. Har redan testat men behöver lite mer test innan recention.
Anna sa…
Charlie >> Den verkar lite svår lokaliserad. Icamaxi här istan verkar lite glögganti i år för har itne set en endaste glöggflaska där ännu. Hittade tillslut en i Göteborg när jag var där i helgen så ikväll ska jag smaka på den!

Populära inlägg