Fortsätt till huvudinnehåll

Den här glöggen vill jag testa!

Det har kommit en glögg som jag är mycket nyfiken och ett nytt koncept som jag ser fram emot framöver. Blossa har kommit med en ny glögg: Blåbär Ingefära och ett nytt koncept i år - årliga alkoholfria Limited Editions, smaksatta med nordiska frukter och bär och/eller klassiska julsmaker med en extra krydda. Kan man annat än älska detta? Eller iallafall jag. Då jag inte är så förtjust i alkoholglögger har jag saknat det som finns runt Blossa årgångsglögg. Deras andra smaksatta glögger och även andra glöggföretag har inte riktigt nått dit, men kanske är detta något att "konkurera" mot Blossas vanlig årgångsglögg? Får hoppas att den fortsättningsvis ska vara ekologisk. Att de dessutom ska vara bäriga, fruktiga eller juligasmaker låter lovande då de ofta är de bästa.

Tillbaka till åretsglögg som är med smak av Blåbär och Ingefära. I år har vi inspirerats av den svenska skogen: smaken är blåbär och flaskan är en hyllning till en av våra äldsta hantverksformer: träkonsten. Glöggen har en tydlig blåbärskaraktär i fin balans med de traditionella glöggkryddorna. Den pigga ingefäran bjuder på en diskret hetta i eftersmaken. En intressant sak med glöggen är att de inte verkar marknadsföra den mycket ännu. Var nyligen inne på Blossas / folkofolks hemsida men hittade inget. Hittade information om den nyligen på julbloggen Helens Underbara jul. Får mig att fundera på strategin runt marknadsföreningen. Varför marknadsfördes den inte ihop med Blossa16, och varför dyket den upp några veckor senare och då ganska tyst egentligen. Ja mycket kan man funder på, men en sak är säkert. Den här glöggen vill jag pröva, gäller bara att hitta den först då den endast kommer finnas i utvalda livsmedelsbutiker och hittar ingen info om när den kommer upp i affärerna.

Kommentarer

Jag såg EN flaska på Ica i Habo och snodde den direkt. Har redan testat men behöver lite mer test innan recention.
Anna sa…
Charlie >> Den verkar lite svår lokaliserad. Icamaxi här istan verkar lite glögganti i år för har itne set en endaste glöggflaska där ännu. Hittade tillslut en i Göteborg när jag var där i helgen så ikväll ska jag smaka på den!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…