Första Advent

Första Advent innebär hos oss årets första julbord som vi gör hemma hos oss och bjuder våra familjer på. I familjen har vi ett födelsedagsbarn dagarna innan första advent och ett dagarna efter advent så det är helt enkelt kalasdag för oss! Känns nästan lite som lilljulafton med hela familjerna samlade med massa god mat och paket för vissa.

Julbordet innehöll det gamla vanliga hos oss som julskinka, köttbullar (nytt recept i år), prinskorv, sill, lax (i år gravade vi vår egen), gravlaxsås (nytt för i år att göra egen), svampomelett och jansson, rödkål, grönsallad, rödbetssallad, bröd, ost, smör och julost. Helt enkelt favoriterna från julbordet. Julkorven som vi gjorde nu i veckan glömdes bort, ganska snopet när vi upptäckte det.

Juldukningen i år bestod av naturfärgad linneduk, röda servetter, glasljuslyktor, lärkkottar, granris och amaryllis. Alltid kul att få tänka till och göra något vackert på bordet.

Foto: AnnaJanson
Lite juldekorationer har hittat fram i vårt hem tillsammans med en mängd julblommor. En favorit i början av december är zinksaker som inte känns lika juligt som tomtar och liknande. Mina ljushus kan man ha framme året runt, men hos mig kommer de fram nu =). Det blev även en adventskalender här som hänger som en dekoration, men mer om det imorgon.
Foto: AnnaJanson
Foto: AnnaJanson

Hoppas ni alla har haft en riktig Glad Advent! Tänk att vi nu är inne i december månad med allt vad det innebär. Förresten vad tyckte ni om årets tv julkalender Hedenhös uppfinner julen? Jakob bad om att få titta på djungelboken bara efter någon minut, så den gick inte hem hos en treåring.

Kommentarer

Anonym sa…
Du ger folk lite ångest med detta inlägget med hemgravat här och egengjort där! hihi! Nä men jag är imponerad! Kommer nog bli mer och mer hemmalagat ju längre mitt liv går, känns det som nu!

Blev det någon Röd LÅNG kartong till advetskalender?
Du får gå in på min julblogg och kolla in kalendern annars! Jag åkte till Uchlehamn och köpte en!
AL sa…
vilket snyggt arrangemang i aaltovasen! pinnade direkt!

Populära inlägg