Fortsätt till huvudinnehåll

Kransbidning

Igår kväll var jag iväg på en trevlig kväll med kransbindning och julmys med andra mammor i en kyrka i stan. Smakade på årets första julskinksmörgås, åh vad gott det var! Även risgrynsgröt serverades som gjorde kvällsmaten helt i min smak. Kvällen startade med en trevlig lugn andakt, vidare till julkvällsmat, sedan kransbidning och avslutning med liten julfika. Helt enkelt en lyckad kväll! Har nu en julkrans på dörren och lite mer uppladdade batteri för veckan som kommer (vilket behövs då det finns många planer)! Idag har det bl.a. gjorts julkorv i den jansonska hemmet, men mer om det imorgon.


Foto: Annajanson

Enkelt förklarat hur du binder en krans: Det som behövdes till kransarna vi gjorde är önskat ris, halmstomme och grön ståltråd (finns på blomsterhandlar att köpa), sekatör eller annat att klippa riset med och valfria dekorationer.  Klipp riset till små buketter (ca 3-4st små grenar, ca8-10cm långa), Lägg dem sedan en och en på stommen och bind fast med ståltråden. Fortsätt sedan att lägga småbuketterna omlott hela vägen runt och snart har du en färdig julkrans till dörren!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…