Fortsätt till huvudinnehåll

Juliga blompappersbollar

Pyssel hittar man över allt! I oktober var jag uppe i Stockholm med några vänner och i lägenheten som vi sov över såg jag pappersbollen xflera för första gången. Söta små fina i 3D som består av 12st blomformade pappersbitar. Sen för någon vecka sedan så jag det även i någon jultidning så en del av er har säkert redan sett dem. Här kommer iallafall en ny söt liten pappersboll:

Foto: AnnaJanson
För att göra denna pappersboll behöver ni 2st pappersark, snöre, ev tejp för att förstärka vid snöret, sax och möjlighet att skriva ut mallen som du hittar HÄR. Vill man göra en liten av ett A4 klicka HÄR, för en stor med 12 A4ark klicka HÄR.

Foto: AnnaJanson
När du skrivit ur mallarna börja med att klippa ut de 12 delarna. Fäst sedan upphägningssnöret/bandet i en del. Sen är det bara att börja haka i delarna i varandra. Det ska vara 1 i botten 2 lager med 5st och sedan en i toppen med upphägningssnöret.

Hör gärna av dig om du undrar något över bollen!

Kommentarer

Helenes Jul! sa…
Oj va fina, bra pyssel. Det tror jag min bonusdotter kommer gilla.

Tackf ör tipset.
corinne* sa…
superbe vraiment bien fait !!!
que de patience .....
Hej Anna! Vilka fina bollar du gjort. Superfint i granen!

Såg du mitt mejl om julbloggsträffen? har inte fått svar från nån så jag vet inte om det kom fram eller om det blir nån träff, inte hört något...

Hoppas ni får till en härlig träff. Jag får satsa på nästa år.

Stor kram!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…