Polkagrispaj

Ett av mina favorit recepten i receptboken Vinters söta av systrarna Eisman är polkagrispaj. Vintrig, ljuvlig paj/tårta med mintsmak och choklad ihop. I orginal receptet är det en pajdeg med chokladcookies och när jag har använd det som botten har jag inte lagt det som ett pajskal upp på kanterna utan endast allt i botten på kakan. I år nu när maken fyllde 30år prövade vi en browniebotten istället, även om det blev väldigt gott var det lite synd att brownietårtan ej tinade lika fort som polkaglassen. Nästa gång funderar jag på att pröva en annan chokladbotten (beprövad i ett annat recept) som är lite lättare att skära i än en kall browniebotten =).

Orginalreceptet på Polkagrispajen hittar du HÄR.
Recept på browniebotten hittar du HÄR. Original receptet här är för övrigt en mycket god blåbärsmoussetårta!
Recept på chokladbotten som är lite lättare att skära frusen hittar du HÄR. Original receptet här är en kanon god mjölkchokladtårta!

Foto: AnnaJanson

Kommentarer

Oj det där lät jätte gott. Den ska jag testa!
Amandas jul sa…
Wow, vad gott det såg ut!
pysseliten sa…
Den ser dö smarrig ut måste testa detta recept . Härlig blogg fina dukningar ,jag älskar att duka lite extra någon dag i veckan :)
Axelina sa…
Oh herregud, det var det godaste jag sett på väldigt länge!! Shit vad gott det ser ut:) Kommer GARANTERAT göra den kakan inom en snar framtid! Tack för tipset!
Det där låter smaskens.

Populära inlägg