söndag 20 december 2009

Mozart kulor

De sista åren har jag och min man gjort mozartkulor vid varje jul. Choklad, nougat och mandelmassa i ljuvlig blandning - I LIKE IT! Vi tycker att det är ganska lätt att göra. Du behöver lika andel nougat, mandelmassa och mörkchoklad (ev lite mindre choklad), vi brukar köra på ca 250gr av vardera. Av detta får vi ut ca 50 kulor. Dela nougaten och mandelmassan i ca 50 delar vardera. Rulla nougaten lite så att de blir små bollar. Platta ut de små mandelmassa bitarna och vira en runt varje nougat kula. Dopa sedan i smält choklad. För att göra dem lite extra festliga kan man lägga dem i fina formar samt lägga en silverkula på.

Foto: AnnaJanson

2 kommentarer:

Maria sa...

Fint och gott ser det verkligen ut! Kanske får bli några sådanna för min del i veckan.

Jag vart förresten så inspirerad av påsar du visade hur man kunde vika för ett tag sen. Min tejp tog slut så jag slog in majoriteten av våra klappa i sådana påsar av varierande storlek. Så TACK för tipset! :)

Myownhome sa...

Hej och tack så mkt för din hälsning hos mej. :)

Det är så kul med fina julbloggar, som din! :)

Hoppas du får en mysig jul!