torsdag 3 december 2009

Äppelchutney

Mina föräldrar har fått mycket äpplen på ett av sina äppelträd med vinter äpplen. De är syrliga och goda, perfekta att göra paj och äppelmos på! Jag har även varit sugen på att göra äppelchutney och letat efter ett recept, vilket jag nu hittat i tidningen Drömhem & Trädgård nr 13. Riktigt gott blev det. Jag tycker även att äppelchutney är en trevlig gå-bort-present om man lägger det i en fin burk.


Äppelchutney
1kg syrliga äpplen
1 gul lök
1-2 kanelstänger
2msk färsk riven ingefära
1tsk curry
5dl socker
2dl äppelcidervinäger
0,5 tsk salt

1. Skala, kärna ur och skär pllena i mindre bitar. hacka löken. 2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. 3. Låt sjuda tills frukten mjuknat i ca 45minuter. Rör då och då så att inte såsen bränner fast i botten. 4. Häll upp i varma och rena burkar. Vill du var extra noga med rengöringen så att chutneyn håller länge i kylskåpet kan du sätta in glasburkarna i ugnen på 100grader i några minuter samt koka locken.

Imorgon tipsar jag om vad du kan hitta på med chutneyn i juletider...

2 kommentarer:

Fridolin sa...

Åh, låter gott och ser ut att bli en fin gåbortpresent. Får kanske pallra mig iväg och köpa äppelcidervinäger...:)

♥ Fyra årstider sa...

De där såg riktigt gott ut.
Kram Lotta

Pärla julsaker

Min sjuåring pärlar för glatta livet på fritids och det verkar ha smittat av sig på hela gruppen. Kul tycker jag och det verkar som att juli...