fredag 13 november 2009

Julkalendrar

Jag har i år tre favoriter när det gäller paketjulkalendrar som har hamnat i min inspirationsmapp. Jag tror att alla tre kan man göra själv. Hade jag haft barn hade jag köpt kalendern på mitten bilden eller gjort en liknande själv.


1. Mini; Bild från Martha Steward. Material att göra själv: Tändsticksaskar, röttpapper, svart penna, önskad färg att måla granen. 2. Mellan; Bild: Maileg. Har inte sett denna underbara kalender någonstans i Sverige. Finns dock att köpa i Danmark. Material att göra själv; Vitt bakgrunds tyg, två pinnar att ha i över och nederkant. Massa snygga tygbitar, kanske undanstoppade stuvbitar? + någon hänganordning. 3. Stor; Bild: BoBedre (fanns med i deras julnummer -08). Material att göra själv: Tyg du vill ha. Öljetter att sätta fast i hörnerna och hänga upp samt av utklippta siffror, kanske zinksiffor?

Jag kan konstatera att årets Anna jultrend är nog granar, för saker med granar på verkar falla mig extra mycket i smaken i år. Är som tidigare sagt överförtjust i mina glöggmuggar med granar. Drömmer om en babushkagran från Russinet. Cult designs grafisk jul har granar...

2 kommentarer:

Mrs. b sa...

Hittade till din blogg häromdagen - tack för Gbg-tipsen! Visste inte att Svenskt Tenn hade återförsäljare inne i stan, det ska absolut kollas upp! :-)

Den högra kalendern gillar jag, minns den från tidningen. Jag gjorde en egen kalendervariant förra året, finns att skåda här:
http://mrsbandco.blogg.se/2008/november/kalenderpyssel.html

SaraOtto sa...

Hej. Jag är ute på en liten reklamturné bland mina jullänkar för att berätta om min julkalender för i år, "December på Nordpolen". Ta dig gärna en titt!

Jag gillar den vänstra kalendern, den ser så mysigt hemgjord ut :)

Något fint att torka händerna på

Jag drömmer lite om en fin julhandduk för gäster och familj att torka händerna på och visst vore det fint att ha denna nedan på bild som gäs...