Fortsätt till huvudinnehåll

Julkalendrar

Jag har i år tre favoriter när det gäller paketjulkalendrar som har hamnat i min inspirationsmapp. Jag tror att alla tre kan man göra själv. Hade jag haft barn hade jag köpt kalendern på mitten bilden eller gjort en liknande själv.


1. Mini; Bild från Martha Steward. Material att göra själv: Tändsticksaskar, röttpapper, svart penna, önskad färg att måla granen. 2. Mellan; Bild: Maileg. Har inte sett denna underbara kalender någonstans i Sverige. Finns dock att köpa i Danmark. Material att göra själv; Vitt bakgrunds tyg, två pinnar att ha i över och nederkant. Massa snygga tygbitar, kanske undanstoppade stuvbitar? + någon hänganordning. 3. Stor; Bild: BoBedre (fanns med i deras julnummer -08). Material att göra själv: Tyg du vill ha. Öljetter att sätta fast i hörnerna och hänga upp samt av utklippta siffror, kanske zinksiffor?

Jag kan konstatera att årets Anna jultrend är nog granar, för saker med granar på verkar falla mig extra mycket i smaken i år. Är som tidigare sagt överförtjust i mina glöggmuggar med granar. Drömmer om en babushkagran från Russinet. Cult designs grafisk jul har granar...

Kommentarer

Mrs. b sa…
Hittade till din blogg häromdagen - tack för Gbg-tipsen! Visste inte att Svenskt Tenn hade återförsäljare inne i stan, det ska absolut kollas upp! :-)

Den högra kalendern gillar jag, minns den från tidningen. Jag gjorde en egen kalendervariant förra året, finns att skåda här:
http://mrsbandco.blogg.se/2008/november/kalenderpyssel.html
SaraOtto sa…
Hej. Jag är ute på en liten reklamturné bland mina jullänkar för att berätta om min julkalender för i år, "December på Nordpolen". Ta dig gärna en titt!

Jag gillar den vänstra kalendern, den ser så mysigt hemgjord ut :)

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.