Kola bollar - kanske lite nyttigare

En av mina favorit bloggar är Food Pharmacy. Den tar upp mycket kostfrågor, hur man med kost kan få bättre hälsa. Har nu även köpt deras kokbok som kom i augusti och håller på att testa mig igenom deras recept. En hel del av recepten är rawfodd inspirerade vilket även detta recept är delvis. Recept finns även på deras blogg Food Paharmacy, klicka HÄR för att komma till receptet. Riktigt goda med en kola smak, men ändå med en liten dadelsmak som fortfarande kommer fram. Alltså inget för dig som inte gillar dadlar. Nyttigaare än godis gjort på vanligt vitt socker, men ändå ganska söt. Alltså nyttigare, men inte så att du kan slänga i dig alla på en gång utan att vara onyttig.

Foto: Annajanson


Kolabollar 

1. Lägg 20 dadlar, 1 tsk havssalt, 1/2 dl mjuk kokosolja och 1 tsk vaniljpulver i en mixer. Fortsätt mixa tills allt blir blankt och segt. Ställ smeten i frysen så att den stelnar lite.
2. Rulla smeten till små bollar och smält mörk choklad att doppa dem i när du är klar med rullandet.
3. Stoppa en pinne i vardera boll och doppa sedan bollarna snabbt i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas tills chokladen stelnat helt. Ta bort pinnarna.

Kommentarer

Det där låter verkligen gott, man kanske skulle prova :)

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller