Jul i Äppledalen

I går var jag och familjen på årets första julmarknad. I hela Äppeldalen norr om Huskvarna var det juligt värre då de hade Jul i Äppeldalen. Flera företag hade små julmarknader och extra juligt i sina butiker. Då hela familjen inte är lika begistrade i julmarknader som jag siktade vi in oss på favoriten Rudenstams som hade julmarknad i ladan bredvid sin gårdsbutik samt mycket juligt i butiken. Vi började i det nyöppnade kafeet med en julskinksmörgås toppade med grönkålschips (bra kombination med grönkålschips pch skinka). Till rekommenderades deras preniumäppelmust på Ingrid Marie äpplen. Lite butiksbakad lussekatt på det och det blev en super bra start på julmarknaden. Sen att miljön i själva kafeet är underbar med Vätternutsikt gör att jag nog kunnat sitta där hela förmiddagen. 

Foto: Annajanson
Sen vidare och trängas bland alla andra och provsmaka lite godsaker och köpa lite smått och gott. Rudenstams gårdsbutik har mycket gott och välvärt ett besök i juletid för att köpa godasaker att äta och att ge bort. Vi köpte bland annat en gammal favorit - Björkglögg men även Rudenstams nya preniumglögg på Inger-marie äpple.

Foto: Annajanson
Vidare åkte vi till Tengblads nyöppnade handelsträdgård. Mycket fint och tänk lite Ernst och ungefär så var det där. Ett stort glasväxthus, i taket hängde stora kransar med mycket grönt och ner från dem hängde hyacintlökar. Många vackra och enkla blomsteruppsättningar. Mycket natur och mycket jul och inga konstigheter helt enkelt. Fastnade speciellt för kombinationen hyacint och små taklökar i lerkrukor. Funderar du på att besöka dem så har de öppet några av adventshelgerna nu i december, håll koll på deras socialmedier för mer info.

Foto: Annajanson
 Sen blev det inte mycket mer, men är ändå ganska nöjd med förmiddagen, blev så där lagom juligt utan massa jobbigt trängande och överdos av julighet (om man nu kan få det). Avslutade dagen med lite risgrynsgröt ihop med vänner. En bra och julig dag helt enkelt, en bra start på de mer offentliga juigheterna! Nu när första adventsveckan kommer imorgon är det bara att köra på med alla juligheter tycker jag, eller hur!?Kommentarer

Absolut, nu är alla juligheter tillåtna :) låter som en härlig dag med goda inköp.

Populära inlägg