Första Advent 2016

En Första Advent som inte riktigt blev som den skulle, men ganska skön ändå. Idag skulle vi haft 6 årskalas med efter en kräkincidens på stan (!) igår blev det inställt. Istället blev det en lugn hemma dag med legobyggen för barn och vila för vuxen. Välbehövligt det med!

Men en adventsljusstake fixades igår, traditionsenligt med renlav och svampar. Svamparna plockades runt hejvilt av en glad 1,5åring, blev kanske inte så symetriskt, men väl naturtroget för de växer nog mer i klunga än en och en =).

Foto:Annajanson

Jag konstaterade att jag med mina två större kartonger och några små kartonger nog inte har mycket julsaker jämfört med andra julnördar. Men och andra sidan är ajg väldigt nöjd med det jag har och använder knappt allt som finns i lådorna. Finns nog potential för utrensning efter jul! För kartongvärmarna gör nog mer nytta någon annanstans!

Foto: Annajanson
Granriskransen till dörren blev äntligen klar (tog bara tre dagar att göra) och jag häll på att förfrysa fingrarna i snålblåsten ute. Inga minusgrader, men ack så kallavidar det har blåst ute idag. Dekorationer till dörrkransen för bli till att fixa en annan dag. Är rätt nöjd att bara fått upp denna! Blev en miljövänlig variant i år med återanvänd halmstomme, återanvänd ståltråd och egenplockat rödgransris (med tillåtelse från markögare).

Foto: Annajanson

Försökte oss också på ett julkort ute i snålblåsten, men det blev ingen höjdare så får bli ett nytt försök snart igen. Det är konstigt det där med julkort hos oss. Varje år när vi äntligen fixat ett julkort säger vi att nästa år tar vi det tidigare, men händer det? Näpp! Blir till att hoppas de hinner fram innan stopp tid för att kort med julfrimärke kommer fram innan jul. Av någon konstig anledning brukar vi trots allt lyckas få iväg dem varje år. Så känn ingen oro om du inte fixat julkort ännu, det finns tid kvar! =).

Provsmakade även dessa godingar (se bild nedan) idag och de rekommenderas varmt! Lakrtis med en peprrakakston som inte tar över!

Foto: Annajanson
Ja det var lite av min Första Advent. Inte som tänkt, men rätt bra ändå! Hoppas ni med haft en bra första advent.

Kommentarer

Populära inlägg