Fortsätt till huvudinnehåll

Julklappstips sett på Formex

Känner att jag måste visa lite andra favoriter som inte har jultema från formex. Se det som julklappstips!

Foto: Annajanson
 När två fina företag som Spira inredning och Isaform gör ett samarbete kan det bli så här fint tryck som ovan, på tygpåsen ser ni Frank! Detta tryck och flera till snygga finns numer att köpa på kuddar. Jag tycker att de även borde finnas som tygkassar att köpa för alla, eller vad tycker ni?  Missa inte heller Spira inrednings nya fina spjälsängslakan som är oeko-tex certifierad.

Foto:Annajanson
Iris hantverk är också en favorit och deras nya brasverktyg suktar jag efter för hemma hos oss huserar fortfarande förra husägarens brasverktyg och de faller mig inte helt i smaken.

Foto: Annajanson
De stora Pallovaserna från Skruf glasbruk är populära hos många. Jag tycker att de har varit lite för stora, iaf för att passa i mitt hem. Men denna lite mindre goding - Pallo junior är en väldigt bra vas i mina ögon. Inte för stor, men ändå med lite vidd för stjälkarna att sprida ut sig och tyngd i botten då den har vatten och en avsmalnande hals som salmar ihop blommorna. Ja jag gillar den!


Foto: Annajanson
Alla dessa fina stickade vantar som fanns i flera montrar väckre ha begär hos mig. Ull och vackra mönster i en härlig kombination. Jag gillart!

Foto: Annajanson
Mini empire har kommit med några nya fina motiv. Fina som tavlor och kanske en perfekt julklapp till någon som gillar denna stil på tavlor.

Foto: Annajanson

Design House Stockholms Sockerbagare som snart finns i affärerna kommer nog bli en favorit. men glöm inte allt annat fint som finns i den serien. Muggen, skålen och tallriken ovan kom i somras och är en fin julklapp till ett barn. Kanske att samla från mor- eller farföräldrar?

Foto: Annajanson
Littlephants dockservice, visst är den fin. Tyvärr har vi redan en här hemma, men kanske finns det någon av er läsare som inte har, då är detta ett litet julklappstips till dig.

Foto: Annajanson
Dockkläderna från Littlephant i linne är nästan som små konstverk. Så söta och har upptäckt att några av plaggen passar fint till Rubens Ecobuds som lillasyster har här hemma.

Ja, här var lite flera av de finheter jag stötte på på Formex i augusti och som nu får bli lite julklappstips till er.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…