Fortsätt till huvudinnehåll

Finaste julkalendern

Idag drömmer jag mig bort och önskar att denna julkalender nedan fanns i familjens ägor!

Bild: Fabelab
Visst är den fin!? Kanske inte världens juligaste, men så fin och smart! Varje dag/lucka är en liten påse som man kan lägga något i och när dagen väl kommer vränger man påsen och får en handdocka i form av ett djur, gran eller berg. Tänk vilka sagor ma kan berättq med den, med fortsättning ändå gram till jul med nya figurer som dyker upp. Mina pojkar hade älskat den! Tror inte ens att man hade behövt lägga något i den alls, utan bara ha en saga som fortsätter för varje dag. Det är ett danskt företag som heter Fabelab som gör den i ekologisk bomull och ska vara färgad med giftfriafärger. Bra säger jag! Kruxet då att den inte finns i mina ägor? Priset, men i drömmarna kan man tänk bort det lite grann.

Tänk om man hade haft tid och göra en egen med ex tomtar och även adra figurer som dyker upp med. Varje år berättat en ny saga med egna figurer. Som sagt, idéen är genial!

Kommentarer

Åh vilken söt kalender med fint användningsområde. Kan tänka mig att den kostar en del.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
johanna sa…
Den ser ju supersmart ut ju :)
Anna sa…
Marie -> Ja priset finns ju där, men samtidigt är det inte förvånande eller överpris för den ser välarbetad ut och är av ekologiskbomull.

Charlie -> Ja visst är det en toppen idé. Tänk om man kommit på den själv!?

Johanna -> Smart är ordet!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…