Fortsätt till huvudinnehåll

Kisa Pepparkakor

Jag gillar när jag hittar nya ekologiska julprodukter och min syster har gjort mig uppmärksammad på att det lilla pepparkaksföretaget Kisa Pepparkakor i år kommer både vara fairtrade och KRAV-märkta! Hurra för det säger jag! Nu gäller det bara att få någon affär i Jönköping att ta in dem så jag slipper "importera" från Linköping där de görs. Enligt deras hemsida är de gräddade på plåt i ugn istället för löpande bandprincipen som många stora varumärken har. Det gör dem mer knapriga, bra tycker jag!

Bild: Kisa Pepparkakor

Finns både små och stora plåtburkar att köpa. Den lilla på 60g är perfekt att lägga med i en delikatesskorg att g ebort runt jul!

Bild: Kisa PepparkakorKommentarer

Ja, men det måste väl finnas någon som vill ta in!
Annars har jag många kontakter i Linkan! Som då och då åker häråt (varje vecka faktiskt!)
Anna sa…
Sv. Ja det borde ju finns någon som kan tänka sig att ta in dem för annars brukar det vara ganska skralt på ekopepparkakshyllan.
Annars får jag bli langare som bot i Linköping =)

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…