Fortsätt till huvudinnehåll

Julnyheter 2014

Medan vi har en underbar sommar håller julnyheterna på inrednings/dekorations sidan börjat dyka upp. Trenden verkar vara lite mörkare toner i svart och grått utan att vara hårt samt dimmiga pasteller. Men även de vanliga julfärgerna finns så klart med lite här och där. Material som syns mer av är mässing, guld, trä och marmor. Funderar du på att förnya något i ditt julhem/ komplettera tycker jag det kan vara kul att titta igenom julnyheterna och kanske då inte köpa rakt av utan mer få idéer. Många liknande saker kan hittas på loppis och det kan ju ta lite tid ibland så gäller att börja i tid. Något jag snöat in på det sista är naturliga material och när jag går på loppis just nu letar jag gärna korgar i näver och spån. Fina näverstjärnor i granen hade jag inte heller tackat nej till. Men det finns två nya saker jag inte skulle tacka nej till i höst och det är en tygtomte från Maileg....

Bild: Maileg

...och granen till vänster som kan skymtas på bilden från Walther og Co nedan. Ser ni pojken och gåsen(?) under och alla små detaljer? Oj så fin!

Foto: Walther og Co

Här kommer lite länkar till höst/vinter/julnyheter:

Madam Stoltz Missa inte stjärnljusstake s. 42 hos Madam Stoltz Autumn/ Christmas 2014 katalog.

House Doctors Moments 2014 Snygga korgar att dölja julgrnasfoten hittar du på s. 42-43.

Broste Copenhagen 

Lite inspiration från Tine K kan hittas HÄR och HÄR kan du se lite av Ferm Livings höst/vinter nyheter.

HÄR hittar du danska Mailegs vinter/jul katalog online. Hos dem kollar jag lite extra på alla fina tygtomtar på s.4, på s. 10 hittas en fin chokladkalender och jag som gillar tygband (fina till pyssel och inslagning) tittar lite extra på s.15.

Jessica på Jul i Laloland tipsar även om att Green Gates höst/vinterkatalog finns ute för beskådande.

Nä nu ska jag ta och fortsätta njuta av sommaren ett tag till så ses vi om några veckor igen.

Kommentarer

Tack! Ja, att få en bebis kommer ge julen en helt ny innebörd...eller ett helt nytt djup i alla fall antar jag. I år är hen så liten, men nästa så...oj oj oj, kan bli farligt dyrt det här ;)
Vad kul att du smyger in lite julinspiration i den tropiska värmebøljan! Børjar redan längta till julbloggssäsongen. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…