Fortsätt till huvudinnehåll

Jag hänger inte med...

Om en vecka är det julafton och just nu känns det lite som om tiden springer iväg. Har mycket planer och tankar vad jag vill göra men med en liten sjukling och en halvvild 9månaders bebis (som tar sig runt snabbt nu) hinns inte så mycket med. Det här med att vara föräldraledig känns just nu inte så ledigt och det flärdfulla att kunna fixa massa jul känns lite avlägset.

Även om pysslet, bakandet, julgodis görandet med mera inte är i önskvärd takt så håller Jakob igång julkänslorna här. Det spelas och sjungs ofta med nya boken, Svenska Julvisor och kyrkan dras upp lite då och då och ger en speedad version av Stilla Natt. Och jag har lite små pyssel på g (se instagram) som kanske blir färdigt snart. Så jul är det nog ändå snart och allt blir bra utan sju sorters kakor i frysen och tjugoelva julgodisar i burkar och ett över pyntat hem. Men, men på en vecka kan vi nog hinna lite till iallafall. Har lite inlägg som är på g, så titta in i morgon så hoppas vi på mer inspiration då. Och innan dess titta in hos Tomtens Dotter där jag just nu får massa inspiration om både julgodis och mat och annat. För visst låter ruccola, rödkål, blodapelsin och äpple som en bra kombo? Måste prövas snart (tack för tipset Erica!)!

Foto: Annajanson

Kommentarer

Jag lovar: julen kommer utan 5320 pynt och hemlagat gottis. Julstämningen sitter i.....just stämningen. Tack för en trevlig blogg.
Jag förstår dig jag hinner inte så mycket heller, men nu är det i princip slut på skolan så jag börjar få mer tid att fixa lite. MEn som sagt det blir jul ändå

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…