Fortsätt till huvudinnehåll

Årets Adventskalender

Adventskalenderns varande eller icke varande var länge okänt hemma hos oss. Eller iallfall hur den skulle se ut för ett paket varje adventssöndag bestämdes för en tid sedan. Man kan ju tycka att en jultok som jag skulle ha allt klart tidigt, men icke. I lördags kväll alldeles för sent syddes fyra tygpåsar av ett tyg som blivit liggande efter jag sytt en tygtavla för några år sedan. Dessa påsar ska sedan förhoppningsvis kunna återanvändas till nästa år. Inköpet från Göteborgsresan för ett tag sedan, mässingsstjärnan från Svenskt Tenn gjorde kalendern blev sådär fin och bra som jag önskade.

Foto: AnnaJanson

Och ja, det blev bara 4 påsar trots 2 barn. Lillebror är inte så angelägen om att öppna paket än, snarare leka med emballaget och det går ju trots bara ett paket. Vad var det i påsarna då? Jo igår fick de var sin röd fin fluga att använda under alla julkalas i år (och för framtiden). Framöver kommer de hitta en loppisfyndad bok, en CD-skiva med julsånger samt två små fingerdockor.

Kommentarer

Den blev ju jättefin! Och så clever med Betlehemsstjärnan :) Vilken superkvinna du är som sätter dig och syr sådär när barnen lagt sig trots gäster och allt.
Anonym sa…
Det var väldigt fina påsar! Och lät som perfekta adventspresenter!
Christoffer sa…
Jag håller med ovanstående, tycker absolut att det blev fint! Jag gillar kamelerna. Hur gjorde du dem, eller var det färdigtryckt?
Anna sa…
Kul att ni gillade den! Tyget är en favorit från spirainredning, vet ej om de fortfarande har det kvar, www.swetrend.se har ibland haft det lite billigare.

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…