Ekologisk glögg

Ekologisk glögg är inte alltid helt lätt att hitta. Tyvärr har vissa stor producenter som tidigare haft ekoglögg inte det i år. Och finns det tar inte alltid affärerna hem det i samma utsträckning som den oekologiska. Jag har hittat några varianter som jag kommer presentera här nedan, dock vet jag inte var alla finns att köpa.

  • Småländska Vinfabriken har en ekologisk äppelglögg med KRAV-märkning. Den står för närvarande högt upp på min inköpslista. Störst chans att hitta den är på Systemet, men även Coop kan vara ett ställe som har den. Eller varför inte be din lokala affär ta in den om de har Vinfabrikens andra glögger?

Bild: Vinfabriken

  • Dagsmeja som är en leverantör till affärer har en ekologisk glögg gjord på blåbär och svartavinbär och heter Glögg blåbär svartavinbär. Här i Jönköping kan man säkert få tag i den via affären Bikupan på Tändsticksområdet. Undrar du om den finns i ditt område? Hör av dig till Dagsmeja så kan de berätta det. Glöggen är märkt med bl a EU-lövet.

Bild: Dagsmeja
  • Grangärde Musteri har på sin hemsida en en ekologisk svartavinbärsglögg under märket Tillman med ekologisktmärkt med KRAV och EU-lövet. Vet dock inte var man får tag i den.
  • Joarsbo har en ekologisk glögg märkt med KRAV enligt deras hemsida. Gjord på Blåbär och svartavinbär (verkar poppis med blåbär och svartavinbär i ekoglöggvärlden).
  • Herrljunga Cider har en KRAV-märkt lättvinsglögg gjord på rödvin. Ganska ovanligt med vinbaserade glögger bland de ekologiska om man ser ovan.
Jag har för mig att jag sett andra ekologiska glögger av små producenter lite här och var, men kommer tyvärr inte på någon mer just nu. Kanske har du något tips på en god ekologisk glögg? Dela gärna med dig bland kommentarerna!

Är man mer inne på alkoholhaltiga ekologiska glögger finns det några alternativ med. Jag har hittat att Tegner & Son har två stycken, klicka HÄR för mer info. Även Snälleröd har en ekologisk glögg, klicka HÄR för mer info. Står att bådas glögg är gjort på ekologiska viner och kryddor, men hittar inte om de har någon miljömärkning.

Kommentarer

AL sa…
Jaaaa! Vilken bra sammanställning. Nu gäller det bara att hitta dem...

Populära inlägg