Fortsätt till huvudinnehåll

Pepparkakstraktor

Har man en son vars vanligaste ord är traktor blir det så klart en pepparkakstraktor istället för pepparkakshus! Min syster hittade ett smart mått som en byggsats till traktorn och på hemvägen från Stockholm förra helgen passade jag på att stanna i Linköping för lite traktorpepparkaksbygge och mys med systerns familj och vänner.

Det här med pepparkaksbygge är inte riktigt min grej, så självande byggandet fick jag hjälp av min systers lite mer vana´pepparkaksbyggande vän Karin. Perfekt för en rookie som mig. Resultatet blev rätt bra trots ovanan att bygga och fixa glasyr. Nu står traktorn i Linköping i väntan på nerfrakt till Jönköping då det inte kändes smidigt att ta den på bussen hem. Till raktorn hör även en vagn som inte hanns dekoreras i Linköping, det får göras vid hemleveransen ihop med Jakob.

Foto: AnnaJanson
Foto: AnnaJanson. Måttet hittades på ICA Maxi.
Foto: SaraLenger
Blir det något pepparkaksbygge för någon av er läsare i år?

Kommentarer

Dottern önskade sig ett grishus som pepparkakshus i år så jag har gjort det, ska bara ta och fixa några marsipangrisar till den. Jag hade tänkt göra en kyrka också men får se om jag hinner med det eller om det får bli nästa år
Johanna sa…
Vilken jättesnygg traktor! ja, vi har redan byggt ett hus, men det kommer bli lite mer kreationer tror jag. min fästman var sugen på att göra någon slags gubbe som spelade gitarr :)
Anna sa…
Läcker! Jag gör nog ett standards från Annas pepparkakor med sönerna.. inget avancerat.
/Anna
ANNA sa…
Tjuuuusig traktor.

Njäe *suck* här blir nog inget pepparkakshusbygge i år, det där brukar vara syrrans uppgift och den rackarna ska jobba i södra ishavet heeeela vintern...
Någon gång ska vi bygga ett Muminhus med sjö/isbana, snöiga granar och massa figurer, men det får bli ett annat år.
adara sa…
I dagens lucka kan du vinna ett par Damn Heels, var gärna med! :D
http://adaras.se/2012/december/lucka-5-vinn-damn-heels-i-guld-eller-silver.html#comment
Rolig idé! dom blev ju riktigt fina!
ÅH! Har du Traktor mallen! Jag letade och engagerade hela världen (okej familjen) i jakten efter den. Var slut överallt och har frågat flera år. AVIS!!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…