Nya böcker om julen

Varje år kommer nya böcker som handlar om julen, både för barn och vuxna och i år är inga undantag. De böcker jag är speciellt intresserad av i år är Tomten är vaken, en outgiven berättelse av Astrid Lindgren och Jul i stora Skogen. Båda är barnböcker från Rabén & Sjögren. Sen är jag även intresserad av Boken December: Från Adventspyssel till nyårspartaj från Bonnierfakta.

Om boken Tomten är vaken kan man läsa följande på utgivande förlagets hemsida:
 "Tomten är vaken är en unik julberättelse och en blivande klassiker. Författaren är Astrid Lindgren och illustratören är den världsberömda Almapristagaren Kitty Crowther. Berättelsen har aldrig tidigare getts ut i Sverige.

Det är en sinnligt vacker bilderbok och en skildring av en magisk vinternatt på en gammal gård, långt inne i skogen. Just en sådan natt när människorna kryper ihop i sina små hus och inte låter elden slockna på härden. Berättelsen är högstämd men ändå vardagligt enkel."


Bild: Rabén & Sjögren

 Jakob har rean "önskat" sig flera böcker som handlar om julen så det blir nog jag själv som får köpa eller önska =).

Om Boken Jul i Stora Skogen står följande på Rabén & Sjögrens hemsida:
 "Jul i Stora Skogen är en ny julsaga i 25 kapitel, som kan läsas varje decemberdag fram till juldagen. Ulf Stark och Eva Eriksson förenar i text och bild en klassisk komedi med saga och drama till en berättelse som alla kan ta till sitt hjärta.

Kaninerna i Stora Skogen väntar på okänd tomteDet är den 1 december, den dag då barnen börjar räkna dagarna till julafton. Men det vet inte Vrese, den ilskna gamla gårdstomten, eller Nina och Kain, kaninbarnen, som bor med sin talrika släkt i Stora Skogen. Än mindre vet de att de för första gången ska fira jul eller att tomten ska komma."
Boken kommer att gå som julkalender på Rabén & Sjögrens hemsida samt Bokus. Perfekt tycker jag och kommer definitivt följas av mig i år, kanske sonen fastnar med då det verkar vara korta avsnitt. En smakprov finns redan att hitta på Youtube.

Bild: Rabén & Sjögren

Tredje boken jag är nyfiken på, December: Från adventspyssel till nyårspartaj är skriven av Jens Linder och Johanna Westman. På Förlagets Bonnier Fakta går att läsa följande om boken:
"DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan..." 

Bild: Bonnier Fakta

Det finns säkert fler spännande nyutgivna böcker om julen som jag missat. Om du har någon  som du är extra nyfiken på får du gärna tipsa mig =)!

Kommentarer

Tänk för några dagar sedan visste jag inte att det fanns julbloggar! Nu sitter min matte och frossar i dem!
Hon älskar julen, eller kanske mest tiden före jul med pynt och pyssel. Supertrevlig blogg du har med bra tips. Nu går vi vidare och kollar in dina boktips!
Ha en bra dag!
Hälsningar från Melody och hennes matte
Mysigt med julböcker.
Sara sa…
Tack för tipset! 'Jul i stora skogen 'ska jag och Axel absolut läsa. Å dator i alla ära men jag ska nog investera i en riktig bok!

Populära inlägg