Fortsätt till huvudinnehåll

En bloggares bekännelser

Igår fick jag ett fint guldigt paket med risifrutti saffrans guld och en fin guldsked hem till mig för lite provsmakning. Idag köpte jag nya julnumret av 101 idéer och Isabellas julnummer i oktober. Det slank även ner lite mandelpepparkakor i vagnen. Nu när sonen sover så blir det en riktig egostund i soffan med det här:

 
Foto: AnnaJanson


Eller?...nä ibland blir det inte som man tänkt sig...För här kommer min bekännelse. Risifruttin prövades så fort jag kom hem efter en lång dag igår och fota risifruttin innan varken hann eller orkade jag och inte heller tillät ljuset en bra bild.

 Men hur var nu saffransguld då? Helt ljuvlig så här års när man suktar efter saffranssmaker som jag (drömmer nog snart om lussekatter). Smakar ungefär som en risifrutti fast med saffran, gott helt enkelt! God nog att jag letade efter en i affären idag, men icke sa ica maxi. Får bli en annan dag. (För er som undrar är locket påsatt med lim igen för en snygg bild =).)

Tidningarna köpte jag faktiskt idag på förmiddagen för att läsa när sonen sover middag. Men inte kunde jag hejda mig där heller. Först tidningen avverkades halvt som halvt ute i sandlådan med sonen lekandes bredvid. Andra tidningen var tänkt när sonen sov, men vet ni vad? Jag somnade med! Men nu precis innan sonen vaknar bloggar jag, läser tidning och vräker jag i mig pepparkakor, på 30 min istället för 1,5h. Effektivitet på hög nivå som småbarnsförälder!

Och ni, tycker nog båda tidningarna var klart köp värda. Ibland känner jag dock, att går det verkligen hitta mer nya julpyssel och julsaker efter alla år med massor av jultidningar, men jo det går!

Kommentarer

Vad kul att risifruttin var god, jag måste prova den! Alla dessa julnyheter är så spännande! :)
Risifruttin vill jag också smaka! Men jag har inte sett den i en enda butik än :S

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…