Årets juldukning Första Advent

Årets juldukning Första Advent skulle ha gått i ljusrosa, mörkrött och vitt, men då min rosa hyacinter inte ville blomma i tid blev det lite ändringar. Fick bli gröna stora krysantemum, röda nejlikor och vita hyacinter. Blommorna ställdes i små vaser och runt omkring dem satte jag kiviljuslyktor i klarglas, rött och frostat. Vita servetter och vit duk tycker jag är det vackraste och så fick det bli denna gång med.

Foto: AnnaJanson

Snitthyacinter är ibland svårt att få tag i, speciellt nu i början av december. Vilket resulterar i att Jag fick driva upp dem själv. Då gäller tvärt emot vad jag brukar göra, istället för svalt ställde jag dem varmt och istället för inget vatten, vattnar jag dem regelbundet för att de skulle växa på höjden.

Kommentarer

Fridolin sa…
Superfin och stilren dukning! Ett litet tips till dig som bor i Göteborg (fast du känner kanske redan till det) är att det finns en liten sån där hål-i-väggen butik som säljer snittblommor i storpack. De hade mängder av olika tulpaner och hyacinter. Blev alldeles sjuk när jag var där men det går ju inte att släpa snittblommor till Stokholm. Affären låg rätt nära Domkyrkan om jag inte minns helt fel.
Anna sa…
Håller med dig om att det är en kanonbutik när det gäller blommor, speciellt snittblommor i Gbg. Har dock flyttat från Gbg till Jönköping. Trivs kanon här, men sörjer att man inte har närheten till vissa butiker längre =).
Therese sa…
Jättefin dukning!
Fridolin sa…
Oj, vad pisnamt. Hade helt missat att du flyttat. Hoppas du hittar någon bra snittblomsbutik där med då. Annars kanske du har en ny affärsidé? ;)
Anna sa…
Ingen fara Fridolin. Har bara nämnt flytten någon gång i bloggen så det är nog lätt att missa =).
Vilken fin dukning du har gjort!

Populära inlägg