lördag 1 december 2007

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Idag har det vart fullt hus (lägenhet), nästan iaf. Föräldrar, svärföräldrar och makens bror har varit på besök och de bjöds bland annat på Apelsin- och peppearkakscheesecake. Hade aldrig bakat den tidigare så det var med lite nervositet den ställdes fram, men kan ni i efterhand meddela att den var riktigt julig och god!



INGREDIENSER 8-10 port;

BOTTEN
100 g margarin eller smör
30 pepparkakor

FYLLNING:
200 g philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft

TOPPING:
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor

Tillagningstid: Över 20 min. Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

Källa bild + recept: www.ica.se

2 kommentarer:

http://tomtensdotter.blogg.se sa...

Både ser och låter grymt gott!

Jes sa...

Mmmmm låter som ett riktigt mumsigt recept. Kanske jag ska prova till julafton!

Vad kul att jag hittade denna sida...

Kommer gärna tillbaka!!!
Kram Jes

http://
vitavillavila.blogspot.com

Teadventskalendern 2017

Det blev en teadventskalender i år igen, för femte året om jag räknat rätt och från Nabo precis som tidigare. Varför ändra något som jag va...