Griljerad kålrot

I år är det tredje året jag gjort griljerad kålrot. En vegetarisk variant till den klassiska julskinkan. Men egentligen inte alls lik julskinka,  dock mycket god ändå. Har gjort på lite olika recept, men årets är nog det bästa hittills.

Foto: Annajanson


Griljerad Kålrot

500g (ca) kålrot
1,5 liter vatten
5st vitpeparkorn
5st krydpepaparkorn
lagerblad
grönsaksbuljong

Till griljering: 1 äggula, 2 msk skånsk senap och 0,5 dl ströbröd.

1. Koka upp en buljong av vattnet, kryddorna och buljongen. Låt kålroten koka cirka 1 timma i buljongen. Koktid kan variera beroende på hur stor kålrot du har. När den är klar ska den vara fast, men gå bra att skiva upp.

2. Låt kålroten svalna och blanda under tiden ihop äggula och senap och bred/pensla på kålroten. Strö över ströbrödoch sätt in kålroten på 225 grader i ugnen tills griljeringen är klar (mellan 10-30 minuter). Sen  är den klar för att skivas upp och förtäras.

Inga kommentarer:

Jönsson

Jansson har aldrig varit en favorit hos mig och ofta finns inget av den på min jultallrik. Något jag har tyckt är synd ibland då Jansson är ...