Torkade äppelringar

Vi har ett äppelträd fullt med goda äpplen i år. Torkade äppelringar görs för fullt här hemma och jag tänker att det är perfekt till jul med. Jag tror inte att de torkade äppelringar som görs nu håller till jul, men det går ju utmärkt att använda sparade eller andra köpta äpplen i december och göra torkade äppelringar. Vill man göra dem mer festliga är nog lite mörkchoklad på dem rätt gott, men jag tror ändå de är godast naturella och även då nyttigast.

Foto: Annajanson
Vi torkar äpplen i ugnen på 80 grader i ca 3h och vänder äppelbitarna mitt i. Skiva äpplen tunt och lägg på en plåt, kan ligga lite över varandra i början då de krymper.


Kommentarer

Carina sa…
Åh, torkade äppelringar är supergott! Vi har också ett överproducerande äppelträd i trädgården och de äpplen vi inte gör must eller mos på brukar bli till äppelringar. Jag torkar mina i en vanlig svamptork och de håller faktiskt riktigt länge om man bara fått dem riktigt torra, jag hittade en burk från 2016 häromveckan och de var fortfarande goda och ätbara! Ett tips är att använda torkat äpple istället för ex vis russin i gröt & müsli, supergott!

Populära inlägg