Julmarknader i Jönköping

Jag undrar nästan om alla julmarknads arrangörer i Jönköping pratat ihop sig i år för tredje advent är de flesta av julmarknadena jag vill gå på. Men innan vi kommer till tredje advent så är det en eller kanske två trevliga julmarknader första adventshelgen, nämligen;

  • Designmarknaden Vinter2016 - På lördagen 26nov kl 10-17. Är på Tändsticksområdet (i före detta starcenter) med flera lokala kreatörer som ställer ut me även från andra delar i Sverige. Ingen traditionell julmarknad, men med många fina moderna och traditionella hantverk. Perfekt om man vill leta upp den där lite mer personliga julklappen som inte alla får! Inträde 30kr. Läs mer HÄR.
  • Jul på Tändsticksområdet - Är på söndagen den 27nov kl 12-19.  Den första advent återkommer Jul på Tändsticksområdet för andra året! Ett stämningsfullt julevenemang i kulturhistorisk miljö – i år med nya överraskningar. Det bjuds på julmarknad med bland annat konst och hantverk, tillfällig ljusdesign, kulturupplevelser och mycket mer på området. Butiker, restauranger och gallerier kommer att ha öppet. Mer information och erbjudanden kommer efterhand. Välkommen! Läs mer HÄR.
Tredje advent hoppas jag kunna besöka iallafall två av dessa, fast gärna alla tre;
  • Julmarknad vid Strömsbergs gård - Vid Strömsbergsgård i Ljungarum. Lördagen 10 dec kl 14-17 (lite oklart om tiden). Min absoluta favorit, kanske för att den ligger ett stenkast därifrån jag bor. För hur mysigt är det inte att bara ta på sig ytterkläderna och traska till en liten julmarknad på några minuter!? Var från början ganska liten, men växer varje år. Läs mer HÄR.  
Bild: Strömsbergsföreningen
  • Julmarknad genom Bårarpsby - I Bårarp mellan Hovslätt och Gräshagen den 11 dec 11-17.  Flera gårdar i Bårarpsby håller öppet med försäljning. Bl a Chokladverkstan som jag länge velat besöka, men inte gjort. De gör och säljer ekologiska chokladpraliner. Chokladverkstan har i år försäljning av bröd och choklad samt servering, chiligryta, granar, lotteri, ved m.m.
  •  Jul på Munksjömagasinen - Mässan arrangeras i en fin gammal industrimiljö som ligger vid sjön Munksjön i Jönköping. Fre-Sön tredje advent. läs HÄR för mer exakta tider. En ny julmarknad för i år som ska bli kul att besöka! Känns som om den borde vara ganska stor och välordnad då Slottsmässor står bakom och makrnaden har inträde på 80kr. 
´Jag älskar att det finns flera fina julmarknader i Jönköping att man inte behöver åka iväg för att hitta julmarknader! För saninngen är ju den att som småbarnsförälder har man verkligen inte all tid i värden och då är det extra värt när makrnaderna är nära! När barnen blir större hoppas jag kunna besöka Skansens julmarknad för oj vad mysig den verkar vara, julmarknaden finns med på min Bucketlist =D. Har du någon julmarknad som du inte vill missa i år?

Kommentarer

Vad kul med många julmarknader i närheten. Jag funderade på Köpenhamn Tivoli men det blir inte i år. Blir en liten lokal marknad istället.
Ellinor sa…
Jag går på mysiga Jamtli julmarknad i Östersund. Har du besökt den?

Populära inlägg