Juligt lego som kanske kan hittas i din legolåda

Man kan som sagt göra ganska mycket med lego mat har hemma utan att det specifikt är jul lego. För något år sedan fanns antarktisk tema i lego city. Mössorna/luvorna i blått med pälskant blir tillsammans med en blå tröja perfekta vinterjacka i en legovinter lek. Röda och blå piratmössor blir perfekta små tomteluvor. I lego city byggsatser med byggfordon och bondgård finns oft hängslebyggor med rutig skjorta, perfekt outfit för en tomtenisse. Ja det finns många idéer på att bygga om legofigurer til mer vintriga och juliga. Nedan kommer en bild med de förslagen jag nämt ovan.

Foto: Annajanson

Paket går att göra på flera olika sätt. Att sätta ihop tre småplattor är ofta det lättaste, där översta biten är lite med special bit där något går att fästa mitt på biten, se exmpel nedan:

Foto: Annajanson

Små saker: Bygger man en tomtens verkstad är kameror och andra små saker perfekt att lägga som att nissarna bygger/gör dem. Hammare är exempelvis ett perfekt verktyg för tomtenissen i verkstaden. I friends lego finns redan färdiga paket och många andra små attiraljer som är perfekta i tomtenshus eller verkstad. En paj går lätt att tänka om att bli ett fat med gröt. Små "leksaksfordon" kan man bygga av några små bitar, där finns mycket inspiration att hämta på pinterest. På pinterest har jag även samlat juligt lego i en mapp. Länk till pinterest hittar ni till höger på bloggen.

Bild: Annajanson

Juliga växter. Hur granen byggs är ingen nyhet, men stärker julkänslan i bygget enormt så den får åka med här. Har man bara vita små "takbitar" kan granen likaväl vara snötäckt. En liten krans fixas lätt av en liten grönplatta med en röd legoplutt på. En större krans görs av fem-sex mindre "legokvistar" och x antal röda små pluttar.

Foto: Annajanson
Har du en hel del lego bygg upp ett hus, gärna öppet på en sida. Finns flera vita plattor? Perfekt snötäcke! Använd små saker att bygga upp ditt eget tomteland. Plocka ner det igen till 24 högar och du har en egen legokalender att ge till barnen på legot ni redan har. Visst det kräver en hel del tid, men tycker du som jag att det är lite roligt med lego blir det snart en utmaning att få ihop det. Eller vill ditt barn kanske att du ska sitta med vid legobyggen? Passa på att hitta bitar och bygg ihop under tiden du är med. Nedan är små förslag på små nisseverkstäder.

Foto: Annajanson

Kommentarer

Populära inlägg