Fortsätt till huvudinnehåll

Astrid Lindgrens Jul - Astrid Lindgren läser sju älskade julsagor

Jag har alltid älskat Astrid Lindgrens sagor. De känns välskrivna och fängslande. Jag blev extra glad när jag nu fått chansen att recensera och titta lite extra på Den nya boken ASTRID LINDGRENS JUL - Astrid Lindgren läser sju älskade julsagor. Precis som titeln säger är det en bok med ljuddel där Astrid Lindgren läser upp sju av sina sagor, alla med julinnehåll! Kan man annat än älska detta koncept?!

Foto: Annajanson
Vad tycker vi om boken då? Jag gillar att ha flera av Astrids julsagor ssmlade i en bok att läsa för barnen. Några av dem välkända för mig och andra kanke inte nya, men lite mer okända sagor för mig. De sagor som finns med är;
  • Hur vi firar jul i Bullerbyn
  • Vi har så roligt när det är jul (barnen på bråkmakaregatan)
  • Madicken och Lisbeth får en salighetssak
  • Jul i stallet
  • Vi far på kalas till moster Jenny
  • Inget knussel, sa Emi i Lönneberga 
  • Pippi har julgransplundring
 
Foto: Annajanson
De flesta av sagorna har mycket text på sidorna och färre bilder vilket gör att Arvid som snart är tre år och mycket spring i benen har svårt att hålla koncentration under sagoläsning. Jakob 5år tycker boken är toppen och lyssnar gärna till sagorna (både när jag och Astrid läser). Ljuddelen är för mig en räddare i nöden ibland. Perfekt när ex småsyskonen sover och storebror behöver lite nervarvning och mamman här har lite att sysselsätta sig med. Personligen tycker jag att volymn är på gränsen till låg, men enligt Jakob är det inga problem att lyssna. Funkar inte att lyssna på om det är för mycket ljud runt omkring upplever jag, svårt att hålla koncentrationen då volymen är relativt låg som sagt.

Summa kardemumma, Jakob gillar boken! Är Jakob själv lyssnar han på Astrid, är jag med så läser jag. Gillar du Astrid och gillar tanken på att ha hennes sagor med jultema är detta boken för dig. Har du även barn som gillar att lyssna på inspelade sagor är denna bok toppen! Går ju att ta med överallt och är inte beroende av uppspelnings apparat eller ström.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…