Fortsätt till huvudinnehåll

I mitt huvud just nu...

Ja senaste veckan blev det inte många rader här inne, så nu tänkte jag dela med mig lite av mina jultankar under veckan som gått men aldrig hamnat på print här (en del har dock fastnat på instagram redan).

Jag gillar OYOYs trädjur sedan innan så att deras nya ängel skulle hamna på min näthinna var nog inte så otippat. Gärna i ett fönster nära mig i jul. Jag gillar även att det inte är juligt, skulle passa lika fint att ge bort i ex doppresent.


Bild: OYOY
Jag önskar jag kunde sticka tomteluvor till mina barn precis som Victoria på julbloggen Victorias jul har gjort. Superfina! Kika in hos fina Victoria (klicka HÄR) för att kolla av var mönstret kommer ifrån.

Bild: Victorias Jul
Johanna har tagit den superbra ideén med att göra en egen Pixikalender fullt ut och samlat pixieböcker på loppis och hos föräldrarna (brukar vara ett het tips om du hade många pixieböcker som barn). En mycket klimatsmart kalender som jag tror blir till lika stor glädje som en ny pixiekalender!

Bild: Arildsdottir
Jag hade gärna vunnit den fina tygkassen nedan i Blossas instagramtävling som Charlie så snällt tyckte jag kunde vara med och vinna (tack Charlie!). Gillar ni årets blossa håll koll på deras instagram för det har hintats om fler tävlingar --> @blossaglogg .

Bild: blossaglogg på instagram
Vad händer mer då? Jag har äntligen hittat ekologiska clemetinter vilket är LYCKA för mig. Jag börjar längta efter pepparkakor, men bara lite. Första frosten här var i natt, men hoppas nästa dröjer för jag njuter fortfarande av blommor och frukter för fullt! Summakardemumma - julen närmar sig och det märks!

Kommentarer

Varsågod! Hade varit grymt kul om vi vunnit!

Jag ska ha en julutmaning redan nu i oktober.

https://julkulturcramar.wordpress.com/2015/09/29/oktoberuppladdning-infor-julen-2015-en-utmaning/

Vi kanske kan ses nästa vecka och fika eller julspana med din lilla guldklimp. (liiite kär i henne)
Lycka till i tävlingen😊 snygg kasse!
Vilken smart idé med pixikalendern!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…