Fortsätt till huvudinnehåll

Jultrender 2015

Vad är trenderna runt årets jul? Det tänkte jag vi ska ta oss en titt på och inspireras. Stefan Nilsson som har bloggen TRENDSTEFAN var på var på en av världens största julmässor för julen 2015 redan i januari tidigare i år. Han målar ut fem trender efter att ha besökt mässan för julen 2015;

ETT -  Hantverk (och här får även jaktstugeteamat plats). Träsaker, träfärgat, Kanske träkulor istället för glitter. Djurkulor i granen mm.
TVÅ -  Blått. Blåa julgranskulor verkar det ha funnits gått om, likaså blåaväggar i montrarna.
TRE -  Vitt (här hänger transparent och även de arktiska djuren med). Om Älgjulgranskulan hamnade i trend ett så hamnar isbjörnsjulgranskulan här. Trend Stefan gissar lite löst på pingviner och isbjörnar i NK:s skyltning i år, blir kul att se om det går att förutspå så.
FYRA -  Marint. Jultomtar till sjöss, julgranskulor som båtar och fiskar, Makramebollar (skulle jag även sätta under trend ett),
FEM - Målad natur. Förra året var trenden med mycket natur inne som kottar, grenar mm. I år ska vi även måla dem. Såg bland annat i hans bilder en amaryllis där lökarna var målade.

Foto: Trendstefan. Vitt, blått och målad natur.


Foto: Trendstefan. Trä/hantverk

Foto: Trendstefan. Fin trästjärna till granen.

Foto: Trendstefan. Blåakulor på rad!

På mässan sågs även mer grenar med pynt i än riktiga granar. Har synts mycket grenar med pynt senaste jularna, men kanske slår igenom ännu mer i år? Kan tänka mig att en del hakar på då det skräpar mindre och tar mindre plats, men för min del blir det julgran i år igen! För vad är en jul utan gran!? Även mässing och koppar fortsätter hänga kvar i inredningen.

Trenden som jag fastnar mest för av dessa som målas upp efter julmässan är den blåa samt hantverk.   Jag fastnade för dem redan förra julen bl a i ett uppslag från Sköna Hem. En bild med massa blått porslin, röda julblommor, hantverk och röda kulljusstakar, så snyggt!

Under Formex, inredningsbranchens mässa förra veckan hade Stefan en utställning med tre julgranar som han klätt enligt årets trender. Jag har tyvärr ej sett dem, men HÄR kan ni läsa lite mer om dem. Stefan har även bloggat lite om julenstrender idag om hur han stylade jotex julsortiment, läs HÄR.

Stämmer detta överens med vad vi ser hos de stora inredningsföretagen i år? Det känns som det och nästa gång tänkte jag skriva om det samt även mina favoriter i år.

Kommentarer

Kirsi sa…
Blir granar här med. Och jag älskar rött till jul. Att tillföra mer skog/djur är fint tycker jag.
Anonym sa…
Jättekul att se och läsa om, tack!
Själv byter jag absolut inte ut alla mina julsaker, men vissa kompletteringar kan det bli. Vad gäller att dekorera kvistar så har jag gjort det under några år, har valt sådana med fina lavar på, som björk och tall. Men jag har självfallet en gran också ;-)
/Marlene
Kattis sa…
Julgranen kommer aldrig försvinna här :) dock älskar jag inslag an naturen, grenar osv så de kompliterar min inredning. Isbjörnar osv är också väldigt fint :-)
Snyggt med grenar men jag vill inte vara utan gran!
Oj, vi som haft blått flera år nu men tröttnat lite. Kanske lite nya kulor kan råda bot på det.
Hantverk är det många som pekat ut som trend i år. Marint är också kul!
Anna sa…
Låter som om ni är flera som jag som inte tänker överge julgranen. den sitter djupt inne hos en julnörd tror jag! Charlie -> Du har helt enkelt varit med och skapat trenden med blå jul! =)

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…