Honungsrostad brysselkål med mandlar
Som jag skrev igår var brysselkålen årets nyhet på julbordet och det gick hem hos de flesta (iallafall bland de vuxna) och det blev inget kvar. Här kommer receptet för er intresserade:
Vi körde på en och en halvsats till 12vuxna, men hade kunnat göra mer! Ädelsosten var inköpt, men glömdes av. Får testas vid nästa tillfälle.
Honungsrostad brysselkål med mandlar
500 g brysselkål
1 rödlök
1 dl mandlar
0,5 dl olivolja
2 msk honung
salt och peppar från kvarn
Gör så här:- Dela brysselkålen i mitten och lägg i ugnsfast form. Skala och skär rödlöken i båtar och lägg med brysselkålen.
- Ringla olja och honung över, salta lätt och rosta i 200 grader ugn i ca 30 minuter.
- Lägg i dom skållade mandlarna efter 15 minuter.
- Det är väldigt gott att smula över ädelost eller getost över brysselkålen.
Foto: Annajanson |
Kommentarer
Såg en liten notis om ekologisk julmat (inte så informativ, men ändå) och tänkte på dig. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/4187691.svd