Fortsätt till huvudinnehåll

Elsa Beskow christmas 2014

Jag älskar Elsa Beskow och alla vackra illustrationer! Stod och klämde och kände på förra årets julkollektion, men det blev inget då. I år kommer det en ny mugg med harar, samt bricka med samma motiv, några nya julgranskulor, fina kort och flera andra saker, lika fint som vanligt! Får se hur det går i år, för vackra saker är de och även klassiska vilket gör att de förmodligen inte bara hamnar i en låda efter några år.

Alla bilder från Design House Stockholm

Visst fanns inte vinterkungen som glöggmugg förra året? Tror det är nyhet och att de endast fanns som stor mugg? Kanske komemr det en ny variant varje och då kanske något trevligt att samla på?

Elsa Beskow sakerna kommer som vanligt att säljas hos Design House Stockholms butiker, Hemtex och flera webbutiker. I fysisk butik tror jag de ej kommit ut än, men har sett att de går att handla i några webbutiker. Gillar ni att ge bort fina kort, glöm inte att titta efter de fina Elsa Beskow kortet som finns i samma motiv som på muggarna. Kanske årets julkort för någon?

Bild: Hemtex
Kommentarer

Vilka fina julkulor! Vill ha!
Sakerna med hararna på är så himla fina!
mywhitemess sa…
Sååååå fina��
Johanna sa…
Ja, de vill man ju gärna ha!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…