Saffranskladdkaka

Har prövat på ett nytt recept nu i helgen på Saffranskladdkaka. Kladdkaka är en favorit, men visst var jag lite skeptisk till att ha vitchoklad istället för mörk. Men det var gott (tror inte mörk hade passat till saffran), dock inte perfekt, men den gick helt klart åt snabbt. Det jag funderar över är saltet i kakan. Tror det kan göra sitt, men en mindre mängd är nog bättre. Har sett samma recept helt utan salt och ibland med mer vaniljsocker (2tsk istället för 1). Sen såg jag ett recept utan salt men med 1 dl riven mandelmassa. Det låter något för mig då mandelmassa är en favorit! Brukar ni göra saffranskladdkaka och har ni något favorit recept att dela med er? För jag tror på kombinationen kladdkaka-saffran-vitchoklad och skulle gärna vilja ha det perfekta receptet!

Foto: Annajanson

Det här var det receptet jag använde mig av; 

Saffranskladdkaka
100 g smör
75 g vit choklad
1 kuvert saffran
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk salt
Lingongrädde
3 dl vispgrädde
ca 1 dl rårörda lingon
Smält smöret på låg värme och rör ner saffran i kastrullen. Dra kastrullen och låt svalna något innan chokladen rörs ner. Blanda socker och ägg. Rör ner smörblandningen i bunken och vända försiktigt ner mjölet, vaniljsockret och saltet. Lägg smeten i en springform med ströbröd på kanterna.
Grädda kakan i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Den blir ordentligt kladdig som en kladdkaka ska vara och blir bäst om den får svalna ordentligt gärna över natten för bästa resultat. Lingongrädde ger kakan det lilla extra vid servering.

Kommentarer

Amandas jul sa…
Jag rekommenderar mitt recept på Saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad. HELT underbart!

http://amandasjul.blogg.se/2013/november/saffranskladdkaka-med-mandelmassa-och-vit-choklad-2.html
Det låter gott, perfekt i väntan på julen!

Populära inlägg