Fortsätt till huvudinnehåll

Julklappstips - skänk en slant på köpet

Tänkte att jag ska ge lite julklappstips framöver i olika teman och här kommer första - skänk en slant på köpet. I Rädda Barnens designshop finns en hel del fina saker att ge bort i julklapp. Toppen också att delar av köpesumman går till Rädda Barnens arbete! Här nedan kommer några förslag på julklappar.

Kollage med bilder från Rädda Barnens Designshop
Färgglad Kudde från Afroart nu rea 300kr (? till Rädda barnen). Vackra tecknade naturbilder, blir som en tavla på väggen, Kalender "The Mother Nature Calendar" 395kr (179kr till Rädda Barnen). Animalmask - Djurmasker från Hay 74kr (34kr till Rädda Barnen), fina både som leksak och som inredningsdetalj. Fina och klassiska Värmeljuslyktor "Kin" från Skultuna 429kr (179kr till Rädda Barnen), Kudde "Wave" från Littlephant 549kr (240kr till Rädda Barnen) passar både i barnrum och i soffan. Snygga (favorit hemma hos mig) Glas "Lempi" från Ittala 199kr förp2st ( 89kr till Rädda Barnen). Kanske en Mjukdjur "Giraff" till ditt barn, 295kr (124kr till Rädda Barnen). Snygga Tennarmband finns både i Herr- och barnstorlek 250-350kr  (100-123kr till Rädda Barnen). Happy Socks "Zig Zag" presentförpack till t ex far och son 180kr (96kr till Rädda barnen).

Kommentarer

Rädda barnens designshop har jag inte hört talas om tidigare. Jättebra att man kan köpa designprodukter och samtidigt stöda Rädda barnen!
/E
Bra idé har faktiskt tänkt göra lite julklappstips jag också men har inte hunnit med det ännu. Jag visste inte om att röda korset hade en shop
Vilket bra tips! Gillar verkligen glasen och värmeljuslyktorna, även om det kostar lite för mycket för min pånblok.
Håkan sa…
Gillar idén att kombinera välgörenhet och julklappar, verkar som att det har blivit vanligare! Har börjat tipsa om julklappar där hela eller delar av vinsten går till välgörenhet här: http://www.hittajulklappar.nu/valgorenhet/
Amandas jul sa…
Bra tips. Jag har också snöat in mig lite på sånt här när det gäller julklappar. Att slå två flugor i en smäll är ju perfekt.
Helenes Jul! sa…
Härliga presenter och så klart ett väldigt bra tips.

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…