Julböcker på biblioteket

Bara 1 månad till julafton idag! Kan vi sakta ner lite nu tack!? Om en vecka är det första Advent och i veckan blir det verkligen all in. Adventskalendern till barnen är fortfarande lite frågetecken över. Har delvis en lösning på det. Förra veckan var jag och pojkarna på biblioteket och lånade böcker. De hade fått fram en hel hylla med bara julböcker så det blev i stort sett bara det och då bland annat Jul i Stora Skogen av Ulf Stark. Boken kom förra året och är indelad i 24 delar, där en del läses varje dag. Perfekt för Jakob som gillar sagor (ev är han för liten men vi får se).

På biblioteket hittade vi som sagt flera julböcker, många av dem ganska nya. Perfekt att spara pengar och miljön att låna dessa böcker istället för att köpa. Återkommer vilka vi tycker är läsvärda! Passa på nu att låna julböcker på biblioteket då hyllorna fortfarande är välfyllda och lånetiden sträcker sig över nyår (iaf i Jönköping).

Foto: AnnaJanson

Kommentarer

Johanna sa…
Bra idé! Vi har visserligen en hel del julböcker här hemma, men det är inte så dumt att låna några till. Det får bli en sväng till biblioteket i veckan!
Petronella sa…
Tack för tipset! :) Jag köpte en massa julböcker på Tradera för ett par år sedan, och hade som paketkalender. Hängandes på de broderade kalendrarna (jag har tre barn) fanns ledtrådar till vart paketet var gömt, och den som hade ett tomteklistermärke på sin lapp var den som skulle gå först, och öppna paketet. Barnen tröttnade dock innan december var slut... Det blev lite tjatigt med BARA julböcker... Men mamman gillade idén skarpt!! ;)
Julpussar sa…
Jag är ett stort fan av biblioteket! Reserverade just "Jul i stora skogen" för ett tag sen, men den har inte kommit in än.. :(
Får väl spara den till nästa år istället och trösta oss med bl a Nicke Nyfiken, Bolibompadraken och spöket Labans julböcker i år! :)

Populära inlägg