Fortsätt till huvudinnehåll

Jul på Svenskt Tenn

Nu har julen flyttat in på Svenskt Tenn i Stockholm. Hade gärna gått en sväng i deras butiken nu, men i år blir det ingen Stockholms trip innan jul. Jag får helt enkelt nöja mig med en titt i webbutiken och det är inte fy skam det heller. Vackra tidlösa juleting att sukta efter, tyvärr gör ju inte plånboken det. Kan ju alltid hoppas på att tomten är snäll och kanske ger mig en röd kruka/vas på bilden nedan med ett litet mässingfat till? Här kommer iallafall några av mina favoriter;

Bildkollage med bilder från Svenskt Tenn: Bricka Rund Röd Elefant, Hänge Stjärna Mässing, Kruka Liten Röd, Hänge Hjärta Mässing, Kudde elefant , Fat mässing Litet.

För er som vill ha lite mer julinspiration från Svenskt Tenn kan jag tipsa om att Andrea Engsäll skrivit om "julöppningen" på sin blogg, klicka HÄR för att läsa.

Imorgon blir det en liten tur till en gammal hemstad. Följ mig på instagram (annasjul) för att se vilken och om julen hunnit dit än.

Kommentarer

johanna sa…
Åh vad mycket fina saker! :)
Julpussar sa…
Svenskt tenn har alltid så fina saker! Gillar att de har webbsgoppen också, men inget slår känslan av att strosa runt i butiken!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…