Ekologiska pepparkakor

Här hade jag tänkt ha ett battle mellan Änglamarks ekologiska pepparkakor och Nyåkers ekologiska. Men vet ni vad? Efter att ha jagat Nyåkers ekologiska pepparkakor både på Coop, konsum och ICA hittade jag dem på Willys för att upptäcka att de var likadana som Änglamarks och smakade likadant. Och jo, hade jag tittat lite extra på Änglamarks förpackningen innan jag jagat runt efter Nyåkers hade jag ju sett att Nyåkers gjorde även Änglamarks. Så kan det vara.

Foto: AnnaJanson
Men tillbaka till själva pepparkakan. Den är god, godare än min favorit sedan tidigare, Annas pepparkakor. De smakar lite som min farmors hembakta vid någon tugga och är inte lika sockriga som många köpepepparkakor brukar vara. De är tunna, runda och vissa lite ojämna i kanten (gör att de ser hemmabakade ut). De är ekologiska och KRAV-märkta. De är helt klart en ny favorit hemma hos!

Men ska man då köpa Änglamarks eller Nyåkers? Ja vill man ha stor förpackning köper man Änglamarks (dubbelt så många), vill man ha mindre köper man helt enkelt Nyåkers. Jag väljer ju hellre stort här, dock kommer jag ej ihåg om det lönar sig prismässigt. En annan sak som dock väger över till Nyåkers fördel är att förpackningen är snyggare. Kanske blir Änglamark för vardagsbruk och Nyåkers vid ev gebort eller när förpackningsnörden handlar, eller helt enkelt det blir den sorten det finns i affären man handlar.

Vet ni om det finns någon mer ekologisk pepparkaka ute i affärerna? Annas Pepparkakor har haft förut, men hittar det varken i affären eller på deras hemsida längre.

Kommentarer

Anonym sa…
Bra info, ska leta dessa. Nyåkers gör den bästa "köpe-kakan". Utom när man vill doppa i mjölk, då måste det vara enligt mammas recept! :-)

/Marlene
Då måste jag testa dem, Annas pepparkakor har varit min favorit också bland köpekakorna. Men eftersom dessa är både ekologiska och dina favoriter vill jag ju testa.
Helena B sa…
Vi har också köpt dessa men jag blev inte lika glatt överraskad när jag läste på innehållsförteckningen och de använder palmolja och inte smör. Grrrr


Kram Kusin Helena

Populära inlägg