Boll av cirklar

Via en av favorit bloggarna jag läser, Mokkasin hittade jag denna fina pappersboll gjord av cirklar. Superfin att ha i fönstret vid jul och genom att variera sig i papper kan man få den helt i sin egen stil. Kanske en i gammalt notpapper, eller en helröd?

Foto: Annajanson
Till den stora bollen behövs 20 lika stora cirklar, +en extra som mall. Jag använde mig av min cirkelstans som är 7,5cm i diameter. Lika bra går det t. ex. att rita av en kopp och klippa 20 cirklar. Sen behövs även snöre att hänga upp med samt ev pärlor att ha längst ner.

Foto: Annajanson
 Börja med att vika den extra cirkemallen på mitten och sedan en gång till på mitten. Vik in sidorna till mitten enligt bild upp till höger. klipp bort sidorna så att du får en trekant. Använd trekanten att vika upp sidorna på alla 20 cirklar. Limma sedan ihop 5 cirklar till botten och glöm ej att trä igenom ett snöre om du vill ha pärlor längst ner. Limma sedan 10 cirklar i mittenlagret och de sista 5 blir locket där du drar igenom snöret att hänga i innan du sluter bollen. Sen har du förhoppningsvis en fin boll!

Kommentarer

Johanna sa…
Den såg kul ut att göra! Börjar genast fundera på en ojulig till dotterns rum!
AL sa…
Det är nog en cirkelstans som gör hela skillnaden här för att sitta och klippa ett stort gäng perfekta rundlar, det var inte kul senast jag försökte. Fina papper du använde, hur tjocka var de på ett ungefär?
Liza sa…
vilket härligt pyssel!

Populära inlägg