Att ge det någon verkligen vill ha - till att bli klimatsmart

Läste för ett tag sedan ett inlägg på ekomorsans blogg om när hon som 11-åring suktat efter ett par dyra FILA-skor i julklapp, men istället fått billigare skor av ett annat märke samt flera andra paket. Hon funderade nu över om summan av alla paket hade gett henne ett par FILA skor istället och att det då hade varit en julklapp med mer hållbar utveckling. En tanke som inte slagit mig på det sättet och den är riktigt bra. För visst har jag tänkt färre paket är bättre för miljön, men att det kanske även ger det någon verkligen vill ha istället för flera substitut, det är delvis lite nytt i mina tankar. Så tänk till nu när du köper julklappar i år. Kanske kan du köpa den där lite dyrare saken som någon vill ha istället för 4 andra saker till samma person, eller gå ihop med någon och köpa ihop och göra någon väldigt glad i slutändan. För sen är det ju även så att det är snyggare med lite lagom många paket under granen =). Vill man gå all in med en jul med hållbar utveckling idag så haka på En köp fri dag, klicka HÄR för mer information.

Hur har ni det annars i stugorna? Är det färdig städat? Ljusstakar och stjärnor uppsatta? Blommande vackra blommor överallt? Det är det inte här och vi ska ha massa gäster imorgon, så blir nog till att sluta här nu för att hinna klart till imorgon.

Foto: AnnaJanson

Kommentarer

Här är långt ifrån klart men det beror ju mest på vårt renoveringskaos, kan inte pynta förrän vi fått undan flera skrymmande saker från rummen.
Det är kloka tankar du tar upp. Vår 14-åring önskar sig pengar till en dyr sak i julklapp istället för en massa småsaker han inte behöver. Vi ska gå ihop med att ge honom saken istället för att han får andra saker som han inte önskar sig. Släkten har väl knorrat lite att de vill ge honom ett eget paket men efter diskussioner har de förstått tanken.
AL sa…
Haha, vad jag skrattade till över sista meningen. Kände igen mig. Stressar alltid till i sista minut när vi ska ha gäster. Fast jag innerst inne vet att för dem spelar det mindre roll om hemmet är tipp topp med stjärnor, ljus och blommor.
Jag brukar alltid ta fram alla ljusstakar och byta julgardiner på första advent men i år började vi redan igår och ändå känner jag mig efter hur nu det kan gå till

Populära inlägg