Rödkål
Det är först på senare år som jag börjar gilla varm rödkål på julbordet. Förut har favoriten med rödkål varit råkål med apelsin och russin. Förra helgen gjordes rödkål här i hemmet och rödkålen smaksattes med äpple och nejlikor.
Följande recept räcker till över 10personer om det inte finns någon storätare förstås i samlingen. Att smaksätta rödkålen med lite kanel är inte heller helt fel.
1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk Svenskt Smör från Arla
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger (använde äppelcidervinäger)
2 msk honung använde jag, men går lika bra att ta vinbärsgelé
Tycker du om rödkål? Vad brukar du smaksätta den med i så fall?
Foto: AnnaJanson |
1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk Svenskt Smör från Arla
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger (använde äppelcidervinäger)
2 msk honung använde jag, men går lika bra att ta vinbärsgelé
Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Koka upp och låt koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då. receptet kommer från Arla.
Tycker du om rödkål? Vad brukar du smaksätta den med i så fall?
Kommentarer
Tack! Kram Suzi;)
www.suziettan.blogg.se