Cake Pops

Har funderat länge på att göra cake pops och till helgens 2-årskalas fick vi tummen ur och gjorde några stycken. Hade en kladdkaka av lite fastare typ i frysen som fungerade utmärkt att rulla små bollar av. Receptet på den lite lyxigare kladdkakan hittar du HÄR. Den kladdkaka vi använde oss av var utan nötter. Efter boll rullandet delades grillspett av trå på två och stacks ner i varje lite boll (finns även speciella cake popspinnar att köpa på ex nätet) Sen smältes 70% bakchoklad som bollarna doppades ner i. Innan det färgglada strösslet lades på fick chokladen stelna något för vi märkte att strösslet började smälta annars.

Foto: AnnaJanson
 Jag och min syster funderar på att göra dessa cake pops till julafton, men då med hackad polkagris som strössel på. Tror det kan bli en riktig hit! Vill du inte göra cake pops av hela kladdkakan passa på att tryck ut några hjärtan med pepparkaksformen först så har du fina kakor att bjuda på i jul.

Foto: AnnaJanson


Kommentarer

Anonym sa…
Hej, vill bara tipsa om Hemmets Journals trevliga Julsajt där man bl.a kan delta i en julkalender fullspäckad med fina priser, hitta roligt pyssel, recept och mycket annat:

http://www.hemmetsjournal.se/Jul/

/ Carolina
Erika Jonsson sa…
Åh, va fina! Låter riktigt gott!
GRATTIS TILL VINSTEN AV LIMPISTOLEN!!!

Mejla mig namn och adress så kommer den på posten.
Grattis igen.
/Jessica

Populära inlägg