Fortsätt till huvudinnehåll

Adventskalender

Velade lite fram och tillbaka angående 4 eller 24 paket till sonen som en adventskalender. Kom till slut fram till att det blev en adventskalender med 4 paket, en varje söndag fram till jul som en lite nedräkning. Idag har jag hunnit färdig ställa den och nu står den i fönstret i sonens rum i väntan på att börja öppnas imorgon. Sen har vi en söt liten papperskalender som intresserade sonen stort i morse som vi öppnar varje dag. Massor att fina saker att se (får nog ta och visa den en annan dag).

Adventspresenterna hamnade i röda egenvikta papperspåsar (beskrivning hittar du HÄR). Sen gjorde jag små etiketter med hjälp av papper, sax, cirkelstans, lim och dymo som fästes på påsarna.

Foto: AnnaJanson

Foto: AnnaJanson

Vad som bl a finns i påsarna får du veta imorgon =).

Psst. Har länge letat efter babushka tomtar och hittade de på översta kortet på Netto för 35 kr, ett litet tiåps till er andra som oxå tycker sådana tomtar är fina.

Haha..ser att det gick nog lite snabbt med etiketterna i eftermiddags, för såklart ska det stå andra advent istället för advent andra...

Kommentarer

Så bra idé med påsarna! Ska bli spännande att se vad det är i den första!
Melodys matte
Jag har också letat sådana tomtar, jag hittade dom på en nätbutik så jag beställde dom och hoppas att dom kommer hem snart.
Jättesöta påsar, jag tycker det är så mysigt med kalendrar både paket, pappers och chokladkalendrar.
Anonym sa…
Smart med söndagsklappar istället !! Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…