Fortsätt till huvudinnehåll

Zeunerts julmust

Nu har även jag prövat Zeunerts julmust, tack vare inflyttade vänner från norrland. Tror iallafall inte att jag prövat den tidigare. Efter att vännerna var norröver fick vi några flaskor, vilket inte jag tacka nej till =). Både de och många julbloggar har talat varmt om denna julmust med lite vuxnare smak och jag och maken kan inte annat än att hålla med. Passar både till sött och till mat. Idag blev det lite julkänsla vid kvällsmaten då det blev ugnsomelett med räkstuvning samt Zeunerts julmust. Ugnsomelett är som jag skrivit i något tidigare inlägg en stående rätt på julbordet hos oss.

Hur smakar musten då? Jo jämförelse med apotekarnes som annars är vanligt förekommande är det mindre kolsyra och mindre söt. Jag kan ana lite kaffe smak och maken tyckte det ibland kommer fram en smak som påminner om chokladbollar med lite kaffesmak =). Men framför allt smakar den ju julmst och är inte riktigt lika söt som vanligt, vilket jag tycker är positivt. Med andra ord en julmust jag absolut dricker igen och som ligger i topp med bl a apotekarnes. Om något vet vara man kan få tag i Zeunerts julmust i jönköpingstrakten är jag idel öra! Får du chansen att pröva denna julmust så tveka inte!

Foto: AnnaJanson

Kommentarer

Godast! Jag gillar den där sockersmaken som inte är strösocker, utan snarare lite karamelliserat. Mums.

Ugnsomelett är ett stående inslag på vårt julbord också - men med kantarellstuvning. Blev lite avis nu.

(captcha-koden är tillräckligt svår när man är nykter. När man har varit på en 3*40-årsfest är det i princip omöjligt. Nu provar jag för fjärde gången. Sen ger jag upp...)
Emma sa…
Haha det kanske är väldigt norrländskt med zeunerts för det är verkligen "det enda" som gäller häruppe. Jag är nog mindre vuxen i min smak ändå och föredrar apotekarnes...
C sa…
Jag skulle kolla med Ica MAXI och om de inte har borde de kunna ta hem om du säger till. MAXI i Skövde har i alla fall Zeunerts.
Jenny Ljunggren sa…
Ica Maxi i Hässleholm har den också och har så haft i flera år så det skulle förvåna mig om du inte kunde få den där...
Linda sa…
Ja den är ju riktigt god! :)
Anonym sa…
Zeunerts julmust finns på Maxi i Jönköping.
Anonym sa…
För att se var kan köpa den finns en grupp på facebook se https://www.facebook.com/groups/4877227565/

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…